Painopeitto

Painopeitto nukkumista parantamaan

Stressi työelämässä, kuormittava arki, perhehuolet ja taloushankaluudet toimivat unettomuuden aiheuttajia, monestipa liiankin kanssa. Tilannetta monesti pahentaa, kun yö on aikaa, jolloin murheet vieläpä suurenevat ja tuntuvat suuremmilta kuin ovat. Tämä voi vielä entisestään lisätä univaikeuksia ja sitä kautta kasvattaa alkuperäistä ongelmaa. Niinpä oravanpyörä saattaakin olla valmis. Kaiken stressin keskellä haemme monesti turvaa vielä älylaitteistakin, jotta unohtaisimme päivän murheet. Etenkään iltaisin tämä ei kuitenkaan ole viisasta, sillä laitteet aktivoivat aivoja mikä vaikeuttaa unensaantia vielä lisää. Painopeitto onkin tuonut monelle ihmiselle apua unettomuuteen ja parantanut unen laatua.

Rauhoittaa oloa ja rentouttaa

Monet ovat kokeneet painopeiton tuoneen helpotusta univaikeuksiin. Peitto rauhoittaa oloa ja mukailee nukkujan kehoa miellyttävästi. Vaikka peitto on painava, se myötäilee kehoa eikä aiheuta painetta. Painopeitto on myös sopivan lämmin. Peitto pysyy hyvin nukkujan päällä eikä vieri jalkopäähän tai tipahtele sängystä toisin kuin tavallinen, kevyt peitto. ja viileiltä yöheräämisitä peiton karattua vältytään.

Muista pitää painopeitosta hyvää huolta

Painopeitto kaipaa hyvää huolenpitoa. Kannattaa huolellisesti tutustua sen huolto-ohjeisiin. Osa painopeitoista on märkänä niin painavia, ettei niitä kannata pestä kodin pesukoneessa. Kostea peitto voi painollaan jopa rikkoa kodin pesukoneen, joten kannattaakin ehdottomasti suosia pesulaa. Riittää, että peitto pestään muutamia kertoja vuodessa.

Mitä painopeitto sitten maksaa?

Painopeitot ovat keskimäärin hieman hintavampia kuin tavalliset peitot, mutta esimerkiksi kaikkein paksuimmat untuvapeitot selvästi arvokkaampia, joten kaikkein kailleimpiakaan painopeitot eivät kuitenkaan ole. Hieman korkeammasta hinnasta ja huoltamisen lisävaivasta huolimatta monet ovat olleet painopeittoihin erittäin tyytyväisiä.

Valitse peitto oman painon perusteella

Sopiva painopeitto on noin 10-15 % omasta painosta. Näin ollen esimerkiksi 9 kg painoinen peitto soveltuu nukkujalle joka painaa noin 60-90 kg. Mikäli petivaatteiden vaihtoon kaivataan kaveria tai esimerkiksi olkapäiden kanssa on ongelmia, on hyvä ottaa lakanoiden vaihto hieman rauhallisemmin, pyrkiä löytämään sopiva tekniikka liinavaatteiden vaihtoon ja mahdollisesti valita hieman kevyempi peitto. Myös omilla mieltymyksillä on vaikutusta, ja osa tykkääkin raskaammasta peitosta kun taas toiset kevyemmästä.